Akár cégtulajdonos, akár projektmenedzser az ember, egy-egy feladat esetében óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy jobban megéri-e megvásárolni a munkához szükséges eszközöket, avagy érdemesebb-e bérlésben gondolkodni.

Nincs ez másként az adó-vevő rádiókkal kapcsolatban sem, hiszen sokszor nem csak a rövid, de a hosszabb távú projektekhez is léteznek olyan bérlési megoldások, amelyek nagyban megkönnyíthetik a napi feladatok elvégzését. Lássuk, melyek lehetnek a rádióbérlés előnyei!

Az adóvevő-bérlés a legkedvezőbb megoldás?

Érdemes a legfontosabbal kezdeni, és ez természetesen az anyagiak mérlegelése. Legyen szó építkezésről, filmforgatásról vagy egy nagyobb rendezvényről, a feladatok lebonyolításához szükséges eszközök beszerzése jelentős költségeket ró a szervezőcégre. Természetesen előfordulhat, hogy a kivitelező, a produceri iroda vagy a rendezvényszervező cég rendelkezik saját eszközparkkal, azonban ez óriási befektetést igényel, még akkor is, ha csupán egy több száz fős csapat kommunikációját szeretnék kézi adó vevő készülékekkel biztosítani.

Az URH rádió bérlés nem csak a vásárlással járó kiadástól kíméli meg a szervezőket, de technikai segítség is jár a hibátlan üzemeltetéshez. Ráadásul bérlés esetén csak azért az időszakért kell fizetni, amikor az eszközök valóban használatban vannak.

  • Mert így nem kell a rádióengedéllyel kapcsolatos ügyintézéssel foglalkoznia, ezért időt takaríthat meg.
  • Mert nem kell frekvenciahasználati díjat fizetnie, hiszen ez a bérlési szolgáltatás része.
  • Mert ha bérel, mindig a legkorszerűbb készülékeket használhatja extra költségek nélkül.
  • Mert nem kell a szervizeltetéssel foglalkoznia, a karbantartási költségeket a szolgáltató állja.
  • Mert ha meghibásodás lép fel, a szolgáltató cég azonnali cserekészüléket biztosít, így minimális időkieséssel vagy azonnal tovább tud dolgozni.
  • Mert extra ráfordítás nélkül próbálhatja ki a különböző eszközöket, így megtalálva az Önnek legmegfelelőbb típust.
  • Mert a bérlést cége költségként számolhatja el.

Amikor azonnal szükség van URH rádióra

Ha csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy adó vevő rádióra van szüksége, a rádió bérlés lehet az egyetlen megoldás. Egy rádió bérléssel foglalkozó cég eszközei mindig kiváló állapotban, használatra készen várják az új kihívásokat, így akár nagyobb mennyiségben is azonnal használatba vehetők.

De miért ne használjunk egyszerűen csak mobiltelefont?

A mobiltelefonhasználat nemcsak költséges, de sok esetben megbízhatatlan is. Amennyiben egy helyen több százan, egyszerre próbálnak telefonálni, az adó vevő tornyok túlterheltté válhatnak, ami éppen akkor késleltetheti az információáramlást, amikor arra a legnagyobb szükség lenne: vészhelyzetekben.
A bérelt rádió adó vevők olyan frekvencián működnek, amelyek biztonságos, megbízható és olcsó megoldást jelentenek az egy gombnyomással elérhető, azonnali (prompt) csoportkommunikációra. Legyen szó bármilyen sürgős helyzetről, a rádió adó vevők lehetővé teszik, hogy egyidejűleg akár egy nagyobb csoportot is megszólíthasson, illetve koordinálhasson.