A testkamerákról

Add meg itt a címsor szövegét

A testkamera (angolul “bodyworn camera”, azaz „testen viselt kamera”) olyan hordozható képrögzítő és (opcionálisan hangrögzítő) eszköz, ami viselőjének nézőpontjából képes rögzíteni az eseményeket, történéseket. Bár egyre több iparágban használják ezeket a kamerákat, legtöbbünknek talán a rendőrségi és egyéb hatósági intézkedéseket bemutató videók jutnak eszünkbe először:  ezek a felvételek szemléletesen mutatják, hogy a hatósági személy mit látott (láthatott) adott szituációban, intézkedése megfelelt-e az előírásoknak. A testkamerák által rögzített kép- és hanganyag gyakran szolgálhat bizonyítékként későbbi vizsgálatok, bírósági tárgyalások és más eljárások során.

Radiorent testkamera

A testkamerák azonban ma már gyakran nem csak audiovizuális bizonyítékok rögzítésre alkalmasak, hanem képesek élő kép és hang közvetítésére, illetve pontos földrajzi pozíció küldésére is. Létezik olyan testkamera is, amelynek adóvevő funkciója is van, így kétirányú kommunikációt is lehet rajtuk folytatni a diszpécserrel vagy más munkatársakkal. Élő képtovábbításra is képes testkamerák esetén egy-egy problémát sokkal hatékonyabban lehet megoldani, mivel a helyszíntől távol dolgozó munkatárs képi információk alapján tud tanácsot, esetleg utasításokat adni.

A testkamerák a legtöbb szervezetnél nem önálló eszközök, hanem egy rendszer részeiként működnek, ahol szoftverek és szerverek biztosítják a felvételek biztonságos és adatvédelmi előírásoknak megfelelő tárolását és kezelését. 

Ha többet szeretne megtudni a testkamerákról és a Radiorent testkamera üzletágáról, ajánljuk
 Fókuszban a testkamera: már bérelhető is a biztonság című blogbejegyzésünket!