Radiorent NRS - Network Radio Service - internetes adóvevő-szolgáltatás

Milyen készülékekkel működik az NRS szolgáltatás?

Ha az adóvevőket a Radiorenttől szeretné megvásárolni, esetleg huzamosabb ideig bérelni, több gyártó különféle modelljei közül tud választani. Kollegáink sok készüléket teszteltek és tesztelnek folyamatosan, így biztos lehet abban, hogy csak olyan eszközöket ajánlanak, amelyek már kiállták a legszigorúbb próbákat is. Természetesen a készülékek többségét, csakúgy mint magát a szolgáltatást, a Radiorent ügyfelei ki tudják próbálni még megrendelés előtt.

A szolgáltatást akár már meglevő, saját PoC adóvőivel is használni tudja. Ennek feltétele, hogy a készülék(ek) Android 5.1 vagy újabb operációs rendszerűek legyenek. Ha erre igényt tart, a Radiorent munkatársai tesztelni tudják, hogy az eszközei képesek-e együttműködni a szerverplatformmal, igény esetén pedig elvégzik a szoftverek telepítését és beállítását.

Bár a PoC adóvevőrendszer használatát elsősorban erre a célra tervezett és optimalizált adó-vevő készülékekkel ajánljuk, lehetőség van arra is, hogy egy (Android operációs rendszerű) mobiltelefonra vagy táblagépre telepített alkalmazáson keresztül kapcsolódva érje el a PoC rádiórendszert használó munkatársait.

A rádiórendszerhez tartozó diszpécser szoftver Windows® operációs rendszerű számítógépen futtatható.
(Minimális konfiguráció: Core i3 CPU, 4 GB RAM, 500 GB HDD vagy SSD, Windows 10 vagy magasabb verziószámú operációs rendszer.)

NRS SIM-kártya

A Radiorent NRS rendszerben működő PoC adóvevő készülékek használatához mobiladat SIM-kártya szükséges. Az NRS szolgáltatáscsomag részeként a Radiorent adatSIM-kártyát is tud biztosítani a három legnagyobb hazai mobilszolgáltató hálózatához. Az adatbiztonság és a költségek tervezhetősége érdekében ezek a SIM-ek kizárólag az Radiorent NRS szervereihez való csatlakozást teszik lehetővé, egyéb internetes szolgáltatások (pl. email, web-böngészés stb) nem érhetők el róla, mint ahogy telefonálásra és SMS-ezésre sem alkalmasak. A SIM-kártya belföldön működik, de igény esetén nemzetközi roaming-opció is rendelhető hozzá.

Természetesen az előfizető a saját SIM-kártyáit is használhatja az eszközökben. Ilyenkor közvetlenül a mobilszolgáltatóval áll kapcsolatban: a műszaki paramétereket és használati díjakat a mobilszolgáltatóval kötött szerződés szabályozza. Saját SIM használata esetén nem állnak rendelkezésre a Radiorent NRS fejlett mobilhálózat-menedzsment szolgáltatásai és az NRS dedikált APN hozzáférési pontja által garantált biztonság.