Akár kiránduláshoz, akár más szabadidős tevékenységhez szeretne az ember megfelelő kommunikációs eszközt választani, a PMR-rádiók ideális megoldást jelentenek.

Azonban a walkie-talkie-k közül is megannyi készüléktípust választhatunk, így érdemes részletesebben megismerni a kínálatot és az egyes típusok által nyújtott lehetőségeket.

Miért pont PMR-rádió?

A walkie-talkie-k, azaz a PMR-rádiók olyan rádió adó vevő készülékek, amelyek a legtöbb helyzetben tökéletes kommunikációs megoldást jelentenek akár két ember, akár egy kisebb csoportok használná azokat. A PMR-rádiók, pontosabban a PMR446 szabványú készülékek  az ingyenesen, külön frekvenciaengedély nélkül is hassználható  446 MHz-es ultrarövidhullámú (UHF) frekvenciatartományban működnek, és a terepviszonyok függvényében kültéren akár 4-5 kilométeren belül is zavartalan kommunikációt biztosíthatnak korlátozott (legfeljebb 0,5W) adóteljesítményükkel és nem cserélhető antennájukkal is. A legmegfelelőbb típus kiválasztásához azonban több szempontot is érdemes figyelembe venni.

Adóvevő készülék szabadidős vagy ipari célra

PMR-rádiókat leggyakrabban különböző hobbitevékenységekhez ajánlott választani, így egy-egy nagyobb kirándulás során mindig biztosítják, hogy senki se vesszen el a csapatból még olyan helyen sem, ahol esetleg nincs térerő, és a mobiltelefonok nem használhatóak.

A walkie-talkie-k tökéletesen használhatók motorozás közben is, és bizonyos készülékek kifejezetten arra készültek, hogy vízi- vagy extrémsportok gyakorlása esetén is bírják a strapát. A PMR-rádiók mindemellett tökéletes megoldásként szolgálnak kereskedelmi egységekben, raktárakban, az építőiparban vagy akár biztonsági szolgálatoknál is, amikor nem feltétlenül jelent kockázatot, ha más is belehallgathat a beszélgetésbe.

A célnak megfelelő típus kiválasztásánál éppen ezért fontos, hogy mérlegeljük, milyen terepviszonyok között kívánjuk használni a rádiót. Szabadtéren, sík területen, ahol a rádiójelek haladását nem akadályozzák tereptárgyak, akár tíz kilométer távolságra is elérhet a walkie-talkie-k jele, míg egy épületen belül sokkal kisebb hatótávolságra lehet számítani.

Szaktanácsadás profiktól

Pontosan tudjuk, hogy a megfelelő rádió adóvevő kiválasztása komoly megfontolást igényel, ezért fontosnak tartjuk, hogy teljes körű szaktanácsadással segítsük ügyfeleinket. Amennyiben nem biztos benne, hogy az adott körülmények között melyik rádiótípus lenne az Ön számára ideális, szívesen adunk tájékoztatást telefonon vagy személyesen.

Ha úgy érzi, hogy szüksége lenne az adott helyszínen is összehasonlítani a szóba jövő rádiókat, igény szerint próbarádióval segítünk, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelő technológiát képviselő eszközt. Lépjen velünk kapcsolatba!