Akár kiránduláshoz, akár más szabadidős tevékenységhez szeretne az ember megfelelő kommunikációs eszközt választani,

a PMR-rádiók ideális megoldást jelentenek.

Azonban a walkie-talkie-k között is megannyi lehetőség áll rendelkezésre, így érdemes részletesebben megismerni a kínálatot,

és az egyes típusok nyújtotta lehetőségeket.

Miért pont PMR-rádió?

A walkie-talkie-k, azaz a PMR-rádiók olyan rádió adó vevő készülékek, amelyek a legtöbb helyzetben tökéletes kommunikációs megoldást jelentenek akár két emberről, akár kisebb csoportokról van szó. A PMR-rádiók az ingyenes 446Mhz-es frekvenciatartományt használják, és a terepviszonyok függvényében 4-5 kilométeren belül zavartalan kommunikációt biztosítanak. A legmegfelelőbb típus kiválasztásához azonban több szempontot is érdemes figyelembe venni.

 

Adó vevő készülék szabadidős vagy ipari célra

 

PMR-rádiókat leggyakrabban különböző hobbitevékenységek során szokás választani, így egy-egy nagyobb kirándulás során mindig biztosítják, hogy senki se vesszen el a csapatból még olyan helyen sem, ahol esetleg nincs térerő, és a mobiltelefonok nem használhatóak.

A walkie-talkie-k tökéletesen alkalmazhatók motorozás közben is, és bizonyos készülékek kifejezetten arra készültek, hogy akár vízi- vagy más extrémsportok gyakorlása esetén is bírják a strapát. A PMR-rádiók mindemellett tökéletes megoldásként szolgálnak kereskedelmi egységekben, raktárakban, az építőiparban vagy éppen biztonsági szolgálatoknál is, amikor nem feltétlenül jelent kockázatot, ha más is belehallgathat a beszélgetésbe.

A célnak megfelelő típus kiválasztásánál éppen ezért fontos, hogy mérlegeljük, milyen terepviszonyok között kívánjuk használni a rádiót. Szabadtéren, sík területen, ahol a rádiójelek tovább haladását nem akadályozzák tereptárgyak, akár tíz kilométer távolságra is elérhet a walkie-talkie-k jele, míg egy épületen belül sokkal kisebb hatótávolságra lehet számítani.

Szaktanácsadás profiktól

 

Pontosan tudjuk, hogy a megfelelő rádió adó vevő kiválasztása komoly megfontolást igényel, ezért fontosnak tartjuk, hogy teljes körű szaktanácsadással segítsük ügyfeleinket. Amennyiben nem biztos benne, hogy az adott körülmények között melyik rádiótípus lenne az Ön számára ideális, szívesen adunk tájékoztatást telefonon vagy személyesen.

Ha úgy érzi, hogy szükséges lenne az adott helyszínen is összehasonlítani a szóba jövő rádiókat, igény szerint próbarádióval segítünk, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelő technológiát képviselő eszközt. Lépjen velünk kapcsolatba!