Sokakban felmerülhet a kérdés: miben tehetik könnyebbé a munkát a rádió adó vevők, és

vajon miért érdemes még az okostelefonok korában is ilyen készülékeket használni?

Természetesen a mobiltelefonok számos helyzetben nyújthatnak segítséget, azonban nagyobb rendezvények vagy sok résztvevőt igénybe vevő és állandó kommunikációt igénylő munkákhoz kizárólag az adó vevők jelentik az egyetlen kedvező költséggel járó, mégis hatékony megoldást. A legfontosabb, hogy az adott kommunikációs feladatra megfelelő eszközöket válasszunk, figyelembe véve a jó ár-érték szempontokat is.

A mobiltelefonokat nem a folyamatos, intenzív kommunikációra tervezték, ráadásul a szolgáltatók díjszabása miatt is érdemes lehet olcsóbb megoldást választani. Az adó vevők esetében nem kell forgalmi díjakkal számolni, és ha PMR rádiót választ az ember, még a frekvenciahasználatért sem kell havidíjat fizetnie. Amennyiben persze olyan munkához van szükség rádióra, amely során nem engedhető meg, hogy kívülről más rádióhasználó zavarja meg az adást, fizetni kell a frekvenciahasználatért, ám még ez is jóval olcsóbb, mint a mobiltelefonok havidíjai.

Nincs térerő? Nem probléma!

Ha valaki járt már nagy létszámú eseményen, pl. zenei fesztiválon vagy olyan rendezvényen, ahol sokan vannak, akkor tapasztalhatta, hogy a mobilhálózat nem mindig működik. Valóban, a mobiltelefon-hálózatok egyik nagy hátránya, hogy amennyiben egy helyen egyszerre sok ember próbál telefonálni, a rendszer összeomolhat, ami kritikus helyzetekben veszélyes is lehet. Mindemellett még manapság is akadnak olyan területek, ahol nincs térerő, így telefonos kommunikációt nem is lehetne biztosítani. A rádió adó vevők nincsenek kitéve a túlterhelés veszélyének, és olyan helyen is használhatók, ahol egyáltalán nincs térerő vagy internetkapcsolat.

A rádió adó vevők hosszú életűek

 

A professzionális körülmények között elengedhetetlen a hosszú akkumulátoridő, és szerencsére a rádió adó vevőknél nem is kell emiatt aggódni. A profi rádiók egy feltöltéssel akár 14 órán keresztül is használhatók, így lehetővé teszik, hogy a felhasználók csak a munkára fókuszáljanak. A rádió adó vevők mindemellett rendkívül strapabíró kivitelűek, ezért akkor sem törnek össze, ha az ember véletlenül leejti őket.

 

Rádió adó vevőből kevesebb is elég

 

Az adó vevők egyik rendkívüli előnye, hogy bárki használhatja őket, mivel az egyes készülékek nem névre szólóak. Ha olyan munkára keres kommunikációs eszközt, amely esetén a munkavállalók több műszakban felváltva vagy éppen szezonálisan dolgoznak, a kézi rádiók ideális választást jelentenek.

 

Csoportos hívások egyszerűen

 

Bár az interneten gyakoriak a konferenciahívások, egyszerű telefonálásnál ez elég körülményes. Rádió adó vevőkkel ugyanakkor egyetlen gombnyomással juttathatjuk el a fontos információkat az összes félhez. A munkában résztvevő összes dolgozóhoz szeretne szólni? Esetleg különálló csoportokat hozna létre, hogy az egyes munkacsoportok a többi megzavarása nélkül tudjanak egymással kommunikálni? A rádió adó vevőkkel mindez egyszerűen megoldható, a rádiókra programozott frekvenciákat ráadásul titkosíthatjuk is, ha a megrendelőnek éppen erre van igénye.