Sokakban felmerülhet a kérdés: miben tehetik könnyebbé a munkát a rádió adóvevők, és vajon miért érdemes még az okostelefonok korában is ilyen készülékeket használni?

Természetesen a mobiltelefonok számos helyzetben nyújthatnak segítséget, azonban nagyobb rendezvények vagy sok résztvevőt igénybe vevő és állandó kommunikációt igénylő munkákhoz az adóvevők jelentik az egyetlen alacsony költségű, mégis hatékony megoldást. A legfontosabb, hogy adott kommunikációs feladatra mindig a megfelelő eszközöket válasszuk, figyelembe véve a jó ár-érték szempontokat is.

A mobiltelefonokat nem a folyamatos, intenzív kommunikációra tervezték, ráadásul a szolgáltatók díjszabása miatt is érdemes lehet olcsóbb megoldást választani. Az adóvevők esetében nem kell forgalmi díjakkal számolni, és ha PMR rádiót választ az ember, még a frekvenciahasználatért sem kell havidíjat fizetnie. Amennyiben persze olyan munkához van szükség rádióra, amely során nem engedhető meg, hogy kívülről más rádióhasználó zavarja meg a kommunikációt, fizetni kell a frekvenciahasználatért, ám még ez is jóval olcsóbb, mint a mobiltelefonok havidíjai.

Nincs térerő? Nem probléma!

Ha valaki járt már nagy létszámú eseményen, pl. zenei fesztiválon vagy olyan rendezvényen, ahol sokan vannak, akkor tapasztalhatta, hogy a mobilhálózat nem mindig működik megfelelően. Valóban, a mobiltelefon-hálózatok egyik nagy hátránya, hogy amennyiben egy helyen egyszerre sok ember próbál telefonálni, a rendszer összeomolhat, ami kritikus helyzetekben veszélyes is lehet. Mindemellett még manapság is akadnak olyan területek, ahol nincs térerő, így telefonos kommunikációt nem is lehetne biztosítani. A rádió adóvevők nincsenek kitéve a túlterhelés veszélyének, és olyan helyen is használhatók, ahol egyáltalán nincs térerő vagy internetkapcsolat.

A rádió adóvevők hosszú életűek

Professzionális körülmények között elengedhetetlen a hosszú akkumulátoridő, és szerencsére a rádió adóvevőknél nem is kell emiatt aggódni. A profi rádiók egy feltöltéssel akár 14 órán keresztül is használhatók, így lehetővé teszik, hogy a felhasználók a munkájukra tudjanak fókuszálni. A rádió adóvevők mindemellett rendkívül strapabíró kivitelűek is, akkor sem törnek össze, ha az ember véletlenül leejti őket.

Rádió adóvevőből kevesebb is elég

Az adóvevők egyik rendkívüli előnye, hogy bárki használhatja őket, mivel az egyes készülékek nem névre szólóak. Ha olyan munkához keres kommunikációs eszközt, ahol a munkavállalók több műszakban felváltva vagy éppen szezonálisan dolgoznak, a kézi rádiók ideális választást jelentenek.

Csoportos hívások egyszerűen

Bár az interneten gyakoriak a konferenciahívások, egyszerű telefonálásnál ez elég körülményes. Rádió adóvevőkkel ugyanakkor egyetlen gombnyomással juttathatjuk el a fontos információkat az egész csapatnak. A munkában résztvevő összes dolgozóhoz szeretne szólni? Esetleg különálló csoportokat hozna létre, hogy az egyes munkacsoportok a többi megzavarása nélkül tudjanak egymással kommunikálni? A rádió adóvevőkkel mindez egyszerűen megoldható. A rádiókra programozott frekvenciákon zajló beszélgetéseket ráadásul titkosíthatjuk is, ha a megrendelőnek éppen erre van igénye.