Mi a duplexer?

  Mi a duplexer?

  A duplexer, más néven duplex szűrő egy olyan tartozéka az átjátszó berendezésnek, ami elválasztja az adó és a vevő oldali jelet.

  Mire használjuk a duplexert?

  A duplexer, más néven duplex szűrő lehetővé teszi egy közös bázis antenna telepítését az átjátszó berendezés által használt két különböző frekvencia számára, így ugyanaz a bázisantenna egyszerre adhat és vehet is jeleket.

  Hogyan műkodik?

  A duplexer általában két párhuzamosan kapcsolt, speciális sávszűrőből áll, melyek közül az egyik átengedi az alacsonyabb értékű frekvenciát, és jelentős mértékben csillapítja a magasabbat, miközben a másik pedig a magasabb értékű frekvenciát engedi át, és az alacsonyabb frekvenciájú jelet csillapítja. A két szűrőkör belső, közös pontjára csatlakozik a duplexer harmadik kivezetése, ami az antenna irányába menő, illetve onnan érkező, különböző frekvenciájú jeleket fogadja.

  duplexer ábra

  Mikor ajánlott a használata?

  Átjátszó berendezések telepítésekor legtöbb esetben ajánlott a használata. Duplex szűrő használatával a többszintes épületekben, ipari létesítményekben az átjátszó berendezés telepítési pontja és az antenna / antennák között jelentős távolságot csak egy koax kábellel kell összekötni, és csak 1db bázis antenna telepítésére van szükség, ami jelentős anyag-, és munkaköltség-megtakarítást jelent.

  Antennatornyokon a kábelezési költségek megtakarítása mellett legtöbb helyen a kihelyezett antennák darabszáma után is kell rendszeres díjat fizetni, mely költség a duplexer segítségével csökkenthető.


  Gyártóink

  © 2023 Radiorent Plus Kft. Minden jog fenntartva