Kültéri védelem

A kültéri védelem rendkívüli előnye, hogy a lehető legkorábban képez akadályt , vagy ad jelzést a betörési szándékról, így nagyobb eséllyel előzhető meg a betörés és károkozás. A szokásos beltéri védelem ugyanis többnyire csak akkor képes jelezni, ha már megtörtént a behatolás. Ilyenkor már szinte elkerülhetetlen valamilyen szintű károkozás.

A kültéri védelem célja tehát a megelőzés, ezzel együtt a védekezési idő meghosszabbítása. Az időfaktor igen gyakran perdöntő jelentőségű. Egyáltalán nem mindegy, hogy az effektív betörés előtt kiér -e a helyszínre a távfelügyeleti kivonuló szolgálat, vagy akár a rendőrség, - vagy csupán néhány perccel a megtörtént eseményt követően. Célszerűbb a védelmi vonalat minél kijjebb - akár a kerítésig - kitolni.

Az igazán megbízható kültéri védelem kellően érzékeny a külső hatásokra, de viszonylag nagy biztonsággal kizárja a nem adekvát jelzéseket.

Kérje projektjére szabott ajánlatunk itt

Kültéri védelem címén az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:

Magántelkek, illetve vállalati ingatlanok területeinek biztonságos megvédésének klasszikus módszere a fizikai akadályképzés, vagyis egy kerítés megépítése. Az egyszerűbb drótkerítés esetében az érzékelőt a tartóoszlopokra, vagy magára drótra is fel lehet szerelni, mely érzékeli és jelzi, ha mászni kezdenek rajta, de természetesen jelzi a kerítés fonatának megvágását is. Tömör, szilárd testű kerítésnél, érdemes annak tetején infrasorompót elhelyezni. Célszerű a kerítésen belül, pár méterre egy második védelmet kiépíteni, attól függően, mennyire védett területről beszélünk. Ebben az esetben ajánlatos lehet a kültéri lépésérzékelő.

infrasorompoAz infrasoprompó gyakorlatilag egy láthatatlan sorompó. A behatolni szándékozó gyanútlanul sétál bele a láthatatlan infrasugarakba, amely ily módon azonnal riasztást vált ki. Minimum négy sugárnyalábnak kell védenie a területet, ha biztonságos megoldásban gondolkodunk. Elvileg a rendszer virtuális kerítésként is működhet, de általában a kerítés belső oldalára szerelik fel egy megfelelő távolságra, hogy véletlenül se lehessen a kerítés tetejéről átugrani. A profi rendszerek mostoha időjárási körülmények között, - esőben és hóban is - viszonylag megbízhatóan működnek. A beépített fűtés biztosítja a kültéri védelem tökéletes működését a téli hidegben is. Áramszünet esetén a kültéri védelem a beépített akkumulátorokról még hosszú ideig működik.

Ezt a speciális nyomás érzékelő rendszert elsősorban közvetlenül a kerítés mellet, egymáshoz jól megtervezett távolságra süllyesztik be viszonylag közvetlenül a föld felszíne alá. Az érzékenységet úgy hangolják be a mérnökök, hogy könnyebb testű háziállatok lépéseire ne, de egy felnőtt ember lépéseire azonnal riasztást generáljon. Ezt az érzékelő rendszert olyan szélességben kell elhelyezni, hogy a behatoló személy lépéseit mindenképpen érzékelje.

Kosár

 x 
Még nem helyezett terméket a kosárba.

Ha elakadt a megrendelésben, vegye fel velünk a kapcsolatot! info@radiorent.hu vagy +36 1 220 7126Oldalainkon HTTP sütiket használunk a jobb működésért. További információk