Objektum védelem

biztonsagtechnika objektum védelemAz objektumvédelem mindenki számára fontos, legyen szó családi házról, irodáról, raktárról. A behatolás védelmi rendszer - a hétköznapokban csak riasztó rendszer- feladata betörés, jogosulatlan behatolás esetén az elriasztás illetve a jelzés. Ez a rendszer 3 fő csoportra bontható, a kültéri védelem képezi az első vonalát, amely már az épületen kívül elhelyezkedő határvonal átlépésekor jelzi az őrzött terület megsértését.
Ezután a felületvédelem következik, mely az ajtók nyílászárók, zártságát nyitottságát figyelik. S utolsó körben a beltéri védelem, melyre nagy hangsúlyt fektetnek.


A riasztórendszereknél megkülönböztetünk kis (4-8 érzékelő), közepes (8-32 érzékelő) illetve nagy (32-64, vagy még több érzékelő) rendszereket, aszerint, hogy lakásban, irodában, telephelyeken, vagy más objektumokban kerül felszerelésre. Az érzékelőknek sok fajtáját ismerjük, melyeknek használata függ a környezeti adottságoktól, illetve e védendő objektum tulajdonságaitól.


Családi házakban a legelterjedtebb eszköz például a mozgásérzékelő, mely a szobában való mozgásra jelez, illetve a nyitásérzékelő, mely az adott ablak, vagy ajtó nyitottságát hivatott jelezni.


Cégünk vállalja különböző területvédelmi és homlokzatvédelmi eszközök, nyílászárók védelmére szolgáló eszközök, infra sorompók és egyéb biztonságtechnikai rendszerek tervezését, telepítését. Bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal, vagy kérje egyedi árajánlatunkat!

Kérje projektjére szabott ajánlatunk itt

PIR: Passzív infra mozgásérzékelő, melynek működése a környezetben lévő tárgyak infravörös energia kibocsátásán alapszik. Az érzékelő figyeli a környezet által kisugárzott infravörös energiát, és amennyiben változás lép fel jelzést ad. Az érzékelő a figyelt területet sávokra osztja, így a téves riasztás kiszűrhető, hiszen csak abban az esetben jelez, ha az előre meghatározott nagyságú részben (több sávban) van változás.

Kisállatvédett PIR: PET PIR Amennyiben a lakásban kisállat (kutya, macska) található, szintén használhatunk mozgásérzékelőket. Ezek kettős pirotechnikus érzékelő fejjel vannak ellátva, így nem veszi figyelembe a mozgást, amennyiben a kis állat súlya nem haladja meg a 15-24 kg-ot.

BUSZ kábel: Szabvány kábel, mely a különösen magas átviteli sebesség esetén használatos ( > 500 kBaud). Főként központ vezérléseket, programozásokat szokta rajta végezni.

Partíciók és zónák: A védett területet feloszthatjuk zónákra és partíciókra. A zónához tartozik egy vagy több érzékelő (pl.: mozgásérzékelő, üvegtörés érzékelő, nyitásérzékelő stb.). Zóna lehet egy szoba, konyha, ajtó, ablak. Több ilyen zónát, ha összekapcsolunk, kapjuk meg a partíciót. A partíciók egymástól független területek, így külön beélesíthetők vagy hatástalaníthatók.
Vegyünk példának egy családi házat, beépített tetőtérrel. Minden hálószoba a felső szinten helyezkedik el. Vacsora után, mikor már senki sem fog az alsó szinten mozgolódni, külön beélesíthető. Így ha betörés lenne jelezni fog a rendszer.

PGM kimenet: Programozható kimenet a riasztóközponton. Egy adott esemény, riasztás bekövetkezésekor, a központ vezérelni képes más eszközöket. Ilyen a sziréna beindítása, garázsajtó zárása/nyitása, lámpák aktiválása stb.

STAY/AWAY: 2 üzemmódja a riasztó rendszernek. Az Away üzemmód, értelem szerűen a teljes élesítést jelenti, mikor elmegyünk otthonról. A Stay, azonban az az üzemmód, amikor otthon vagyunk, viszont beriasztjuk a lakásunkat. Ilyen helyzet például éjszaka fordul elő, mikor aludni készülünk, de be szeretnénk riasztani a rendszert. Az élesítés után, a rendszer egyes zónái késleltetettek, ami annyit jelent, hogy van időnk a hálószobáig elmenni és lefeküdni csak utána élesedik a rendszer. Míg más része a háznak, ahova ilyenkor már biztosan nem megyünk, azonnal élesedik.

Kosár

 x 
Még nem helyezett terméket a kosárba.

Ha elakadt a megrendelésben, vegye fel velünk a kapcsolatot! info@radiorent.hu vagy +36 1 220 7126Oldalainkon HTTP sütiket használunk a jobb működésért. További információk