Beléptető rendszer


biztonságtechnika beléptetőrendszer 4biztonságtechnika beléptetőrendszer 6Napjaink biztonságtechnikája többféle megoldást kínál a védett területekre való bejutás ellenőrzésére, szabályozására és korlátozására. Erre az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a beléptető rendszer használata. Sokféle beléptető rendszer van a piacon, és némelyik kezelése olyan bonyolult, hogy szinte állandó szakmai felügyeletet igényel. Hívjon minket bizalommal és segítünk Önnek kiválasztani a legegyszerűbb és legbiztonságosabb beléptető rendszert!

Munkaidő nyílvántartás

Proximity kártyával gyorsan és kényelmesen azonosíthatók a dolgozók. A bejárati ajtónál felszerelt beléptető kapukban munkaidő nyilvántartó telepíthető szoftveresen. A rendszer akár 255 ki és belépési jogcímet tud kezelni. Így a munkavállalók érkezése és távozása könnyen nyomon követhető, tárolható, visszakereshető.
Mindemellett a program képes előállítani olyan adatbázist, mely a bérszámfejtő rendszer által közvetlenül feldolgozható. 

Kérje projektjére szabott ajánlatunk itt 

kartyas belepteto rendszerA kártyás beléptető rendszer igen elterjedt, hisz használata egyszerű, és magas biztonságot nyújt. Minden felhasználó saját kártyával rendelkezik, melynek használatakor az adatok tárolódni, a monitoron megjelennek. Az elhagyott, ellopott kártyák letilthatók.
A beléptető rendszerek működését 2 nagy csoportra bonthatjuk, aszerint, hogy online vagy offline módban működnek. A kontroller dönti el, hogy az adott kártya áthaladhat-e vagy sem. Ezek általában 10 000 db kártyát képesek működtetni, 100 000 db eseménnyel. Anti-passback, lényege, hogy mindig egy be- és egy hozzátartozó kifele irányuló belépés történjen. Tehát olyan nem fordulhat elő, hogy valaki belép, és elfelejti lehúzni a kártyáját kifele, vagy esetleg kisurran mással, hisz következő alkalommal, nem tud visszamenni, mert a rendszer úgy érzékeli, hogy bent van.
Online módban a kontroller el tudja dönteni, hogy adott időpontban, mely kártyával lehetséges az áthaladás, és mellyel nem. Ennél az üzemmódnál a rendszer online kommunikál az Épület-felügyeleti kliens szoftverével, illetve a Portai klienssel.
Offline módban az előre programozott adathalmazzal dolgozik, információkat nem küld. Autonóm módon dönt az áthaladásról. Az eseményeket a kontroller tárolja, amennyiben a memória megtelik, mindig a legrégebbi adatot, eseményt törli.

szamkodos belepteto rendszerA számkódos beléptető rendszer a leggyakoribb és szinte legrégebbi technológia. Főként egy-két bejáratnál használatos, ahol a forgalmat korlátoznia kell. Használata mindenki számára érthető hisz egy 4-6 számból álló karaktersort, jelszót kell megjegyezni a felhasználónak.
Rendszernek nagy hátránya, hogy a kód könnyen kifigyelhető, elárulható, így illetéktelen tudomására juthat. A beléptetők ezen fajtája, így csak minimális védelmet nyújt a felhasználó számára.

yA biometrikus azonosítás legelterjedtebb fajtája az ujjlenyomat azonosító. Napjainkban, ez a technológia már itt-ott beszivárgott a mindennapi életbe. Az útlevél készítésnél, már kötelező az ujjlenyomat levétel. Sokan ellene vannak, viszont rengeteg időt és energiát spórol meg ez a fajta azonosítás. Az 1900-as évektől használják az ujjlenyomat azonosítást.
A szenzor az ujjak végén lévő barázdák mintázatát olvassa be. Ez történhet piezo érzékelő fólia segítségével, kapacitív érzékelővel, vagy optikai érzékelési móddal. A képfeldolgozás itt is egy algoritmus alapján történik, mely a már bevitt adatbázisból dolgozik.

ujjlenyomat azonosito belepteto rendszer

Az azonosítás egy teljesen egyéni biometrikus információt használ fel, így a téves elfogadás/elutasítás mértéke igen csekély. Önállóan telepítve is működőképes, így egy ajtó vagy más beléptető eszköz közvetlen nyitására alkalmas.

Mindenki látott már a filmekben ujjlenyomat alapú, vagy írisz azonosítós beléptető rendszereket. Ezeket összefoglaló néven biometrikus beléptető rendszereknek nevezünk. Ezek kiépítése főként nagy biztonságú helyekre, objektumokba ajánlott, ahol a személyek jogosultságának ellenőrzése igen fontos. Ilyen helyeken már nem tudjuk kijátszani a beléptető rendszereket ilyen-olyan módszerrel. Itt nem cserélgethetnek kártyát a tulajdonosok, nem árulhatja el a kódját másnak. Kizárólagosan az mehet a helyiségekbe, akiknek jogosultságuk van.
A biometrikus beléptető rendszerek nagy előnye, hogy az emberi szervezet valamely egyedi jellegzetessége alapján történik, melyek nem ruházhatók át.
Biometrikus beléptető rendszerek fajtái:
- hangazonosítás
- ujjlenyomat azonosítás
- íriszazonosítás
- retinaazonosítás
- véna alapú azonosítás
- kéz erezet azonosítás
- arcfelismerésen alapuló azonosítás
A biometrikus beléptetők egy mintaillesztő algoritmussal dolgoznak. A szenzorok segítségével alkotnak egy képet, melyet az algoritmus, egy már meglévő adathalmazzal hasonlít össze, majd elkészíti az értékelést, miszerint az áthaladás/hozzáférés engedélyezett vagy tiltott. Az adat típusától függően különböző szenzorokat használnak, melyek megbízhatósága függ az egyedi jellemzők számától. Azaz minél több egyedi jellemzővel rendelkezik az adat, és minél pontosabban olvas be a szenzor, annál megbízhatóbb a rendszer pontossága. 

A megfelelő sorompó hatékonyan segíti a cégek működését, gyorsítja a logisztikát. Sorompó alkalmazásával könnyedén szabályozható és ellenőrizhető a területre történő be és kihajtás. Használatával a kapunyitás és zárás 20-30 másodpercről 2-3 másodpercre rövidül.A megfelelő sorompó kiválasztása nem egyszerű feladat. Hogy könnyítsük a választást, íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelni:

biztonsagtechnika sorompo

  • A sorompó minőségi alapanyagokból készüljön, és feleljen meg a legszigorúbb európai előírásoknak.
  • A minőségi sorompó elengedhetetlen tartozéka a biztonsági fotocella, ill. az akadályérzékelő funkció, mely véd a rácsukódásos balesetek ellen.
  • Rendelkezzen intelligens vezérléssel, így alkalmazható beléptető rendszerek és parkoló rendszerek részeként is.
  • Legyen a sorompó hajtóműve önzáró, hogy áramkimaradás esetén is zárt maradjon a bejárat.
  • Előny, ha a sorompó szünetmentesíthető, így áramkimaradás esetén is biztosítható a zavartalan működés.
  • Legyen könnyen kezelhető, és csak minimális karbantartást igényeljen.
  • Megjelenésükkel illeszkedjenek a környezethez.

  

Kosár

 x 
Még nem helyezett terméket a kosárba.

Ha elakadt a megrendelésben, vegye fel velünk a kapcsolatot! info@radiorent.hu vagy +36 1 220 7126Oldalainkon HTTP sütiket használunk a jobb működésért. További információk