Beltéri védelem

Beltéri védelem az objektumon belüli mozgások detektálását szolgálja. Eszközei a mozgásérzékelők, melyek különböző fizikai elveken alapulnak. A mozgásérzékelők feladata minden emberi mozgás kiszűrése és azonnali jelzése. Főként veszélyeztetett tárgyak, kiemelt fontosságú tér-részek megközelítési útvonalait felügyeli. Egy riasztó berendezés legfőbb eleme ma már ez az eszköz., melynek átlagos látószöge 90 fok, látótávolsága pedig 8-15 méter. A  mozgásérzékelők használhatók bel- és kültérben is, ám a kültéri mozgásérzékelők kialakítása eltér a beltériekétől. Leggyakrabban a passzív infravörös (Passive Infra Red = PIR) mozgásérzékelőt használjuk. Az érzékelő általában a helyiség egyik sarkába kerül felszerelésre, ahonnan a lehető legjobban belátja a védendő területet.

Kérje projektjére szabott ajánlatunk itt

Passzív infra mozgásérzékelő:

Az érzékelő passzívan figyeli a teret. A fókuszpontban egy piroelektromos elven működő szenzor található, amelynek feladata, hogy a védett területen mozgó ember által kiváltott infrasugárzás szintjének változásást figyelje. A környezethez képesti változás fog jelzést generálni, az adott helyen. A passzív működési elv az energiatakarékosságon kívül még egy előnnyel jár. Az infrák nem befolyásolják egymás működését, ezért nincs semmi akadálya annak, hogy több érzékelő kerüljön felszerelésére egy helyiségen belül. Figyelembe kell venni, hogy az infra nem lát át a falakon, a szilárd testeken, a bútorzaton, a növényzeten, de még az üveg is jelentősen csökkenti az érzékelését.

Mikrohullámú mozgásérzékelő:

A passzív infra érzékelők mellett még 2 fajta mozgásérzékelők léteznek a piacon. A mikrohullámú érzékelők másnéven radaros, áll egy adó-vevő egységből és egy antennából. Doppler elven működik, azaz a kisugárzott és a visszavert mikrohullámú jelek változását figyeli. Amennyiben a kisugárzott és visszavert jelnél eltérést tapasztal, a központ felé riasztást generál. Az előző típussal ellentétben a hőkibocsájtást nem figyeli, így konvektor vagy más fűtőtest nem generál riasztást. Napjainkban leginkább kombinált formában kerültek kiépítésre, ugyanis a mikrohullámú érzékelő átlát a falon, így egymagában téves riasztást is generálhat.

Ultrahangos mozgásérzékelő:

Legrégebbi mozgásérzékelő típus az ultrahangos érzékelők, melyek már elavultnak számítanak. Felépítését tekintve áll egy adó és egy vevő egységből melyek egymás mellett, vagy egymással szemben helyezkednek el. Működési elve megegyezik az előbb tárgyaltéval. Főként gépjárművek védelmére használjuk, hiszen nem jut át a zárt gépjármű belső határoló felületein.

Kisállatvédett mozgásérzékelő: PET PIR Amennyiben a lakásban kisállat (kutya, macska) található, szintén használhatunk mozgásérzékelőket. Ezek kettős pirotechnikus érzékelő fejjel vannak ellátva, így nem veszi figyelembe a mozgást, amennyiben a kis állat súlya nem haladja meg a 15-24 kg-ot.

Kosár

 x 
Még nem helyezett terméket a kosárba.

Ha elakadt a megrendelésben, vegye fel velünk a kapcsolatot! info@radiorent.hu vagy +36 1 220 7126Oldalainkon HTTP sütiket használunk a jobb működésért. További információk